sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pelkoaakkoset: P - Pitäisi


Aamuisin olen usein sellaisessa hallelujaa!-oivallusten mielentilassa ja pari päivää sitten bussipysäkille kävellessä sain ajatuksen sanasta PELKOAAKKOSET. Tiesin heti, että tästä siis on kirjoitettava - ilolla 😊! Sitä en tiennyt, mitä sana pitää sisällään, mutta onneksi kysyvälle vastataan aina ja tälläkin kertaa nopeasti. Kysyin Jeesukselta, mitä ne 'pelkoaakkoset' ovat ja vastaus on ylläolevassa kuvassa. Kirjoitin sanat samantien muistiin puhelimeni pikamuistiinpanoihin ja lisäksi muutamia lauseita, jotka täsmentävät sanoja.

Jokaiselle on tuttua tämä 'Pitäisi tehdä sitä ja tätä'- keskustelu omassa päässään. Useimmitenhan kukaan muu ei edes pyydä sinua tekemään mitään ja silti suorituslistasi ja kalenterisi on ylibuukattu - ihan omasta ansiostasi, niin että vallan huimaa! Minun egoni jauhoi kolme päivää, että pitäisi tulla kirjoittamaan koneelle tämä blogiteksti. Viikko sitten aloitin tekstien kirjoittamisen ja suunnitelmani oli, että kirjoitan muutamia juttuja valmiiksi ennen kuin julkaisen blogin. Mutta egon aikataululla ja käskyttämänä en aio kirjoittaa tänne yhtään mitään, sillä en halua laajentaa pelkoa (se menee mielestä mieleen). Haluan kirjoittaa ilolla ja vapaudella! Egon yksi toimintaperiaate ja kuristusote on syyllisyydellä suorittaminen - syyllisyyden velvollisuus. Eli PITÄISI!

Mistä tunnistaa sen, että suorittaa ja tekee tehtäviään egon ohjauksessa alitajuisella syyllisyydellä? Helposti! Se ei tuota silloin iloa. Tehtävän tekeminen tuntuu raskaalta. Käyt samaan aikaan päässäsi keskustelua, jossa päpätät jollekin henkilölle syyttävästi, miksi sinun täytyy aina tehdä kaikki. Tai syyllistät itseäsi ja syyllistyt itse, kun et osaa/jaksa/viitsisi/ehdi jotakin tai tarpeeksi hyvin. Suoraan sanoen siis vituttaa enemmän tai vähemmän tehdä sitä, mitä tekee.

Ihmeiden Oppikurssia voi käyttää kuten esimerkiksi tarot- tai muita viestikortteja. Avaan vain kirjan sattumanvaraisesta kohdasta kysymys mielessäni ja luotan siihen, että kirja avautuu oikeasta kohdasta ja antaa minulle vastauksen. Sattumaa kun ei ole. Parin vuoden ajan olen myös Jumalan neuvosta kerännyt muistiin Ison Kirjan avainsanoja ja niihin liittyviä sivuja, joten löydän tarvittaessa nopeasti oikean kohdan kirjasta käsillä olevaan kysymykseeni. Nyt se kysymys on "Mikä on Jumalan tarjoama vastakohta egon 'pitäisi' tarjoukselle?"

Ihmeiden Oppikurssin Tekstin sivulta 439 alkaa kappale "Minun ei tarvitse tehdä mitään". Lainaan siitä paikoitellen muutamia lauseita.

Yhä vieläkin uskot liiaksi kehoon voiman lähteenä. Vai laaditko kenties joitakin sellaisia suunnitelmia, joissa et jollakin tavalla ottaisi huomioon sen mukavuutta tai suojelua tai nautintoa? On olemassa yksi asia, jota sinä et ole koskaan tehnyt: et ole koskaan täysin unohtanut kehoa. Minään tiettynä hetkenä kehoa ei ole edes olemassa. Se aina joko muistetaan tai sitä ennakoidaan, mutta sitä ei koskaan koeta juuri nyt. Vain sen menneisyys ja tulevaisuus saavat sen näyttämään todelliselta. Sen koko vetovoima on kuvitteellista, ja sen vuoksi sitä täytyy ajatella joko menneisyyteen tai tulevaisuuteen kuuluvana. Nyt sinun tarvitsee vain muistaa, että sinun ei tarvitse tehdä mitään. Nyt olisi hyvin paljon hyödyllisempää keskittyä vain siihen eikä miettiä, mitä sinun pitäisi tehdä. Kun rauha vihdoinkin koittaa niille, jotka kamppailevat kiusausten kanssa ja taistelevat synnille periksi antamista vastaan, kun valo viimeinkin sarastaa tutkiskeluun taipuvaiseen mieleen tai kun joku viimeinkin saavuttaa päämääränsä, se saapuu aina pelkästään yhden onnellisen oivalluksen kera: "Minun ei tarvitse tehdä mitään."


Jumala haluaa sinun olevan vain onnellinen! Ihmeiden Oppikurssin Oppilaan työkirjan harjoitus 66 "Onneni ja tehtäväni ovat sama asia" sanoo:

"Ego käy jatkuvaa taistelua Pyhän Hengen kanssa sinun tehtävästäsi ja siitä, mistä sinun onnellisuutesi riippuu. Tämän harjoituksen tarkoituksena kohdallasi on sen tosiasian hyväksyminen, että Jumalan sinulle antaman tehtävän ja onnellisuutesi välillä ei ole pelkästään selvä yhteys, vaan että ne ovat itse asiassa sama asia.

Jumala antaa minulle vain onnea.
Hän on antanut minulle tehtäväni.
Sen vuoksi tehtäväni täytyy olla onnellisena oleminen."

Onnea ei tarvitse ansaita. Onnellinen voi olla nyt - ei eilen tai huomenna. Ei tarvitse yrittää olla onnellinen. Sitä joko on tai ei ole, riippuen siitä, millaisia ajatuksia mielessä häärää. Ja ajatuksensa voi aina valita, mutta vain nythetkessä. Ajatuksensa voi vaihtaa pelosta rakkauteen vaikka miljoona kertaa päivässä. Se on ainoa tehtävä, joka kannattaa tehdä ja jota Jumala pyytää sinua tekemään. Muuta ei pitäisi tehdä.


Lisää kirjaimia tulossa 😇

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun osallistut kommentointiin - avoimella ja elämäniloisella mielellä <3