maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pelkoaakkoset: L - lannista arvostele tuomitse


Ihmeiden Oppikurssin Opettajan käsikirjan luku 10 "Miten arvostelusta ja tuomitsemisesta luovutaan?" on yksi lempikohtiani Isosta Kirjasta, koska se on vapauttanut minut hirveästä vastuusta tietää kaikki.

"Maailma ymmärtää arvostelun ja tuomitsemisen täysin väärin. Ne sekoitetaan itse asiassa viisauteen ja niitä käytetään totuuden sijasta. Maailma käyttää näitä termejä kertoakseen, että yksilöllä voi olla joko 'hyvä' tai 'huono' arvostelukyky, jolloin hänen kasvatuksensa [menneet opit] auttaa häntä lisäämään ensin mainittua ja vähentämään viimeksi mainittua. Mikä toiselle merkitsee 'hyvää' arvostelukykyä merkitsee toiselle 'huonoa'. On sen vuoksi tarpeen käsittää, että Jumalan opettajan ei ainoastaan pidä olla tuomitsematta, vaan että hän ei osaa tuomita."

Arvostelu, vertailu, mittaaminen, punnitseminen, tilannearviointi - kaikki egon eli pelkominän valtakuntaa. Toimintatapoja, joilla homma yritetään pitää ruodussa ja jotenkuten ymmärrettävänä. Keskeisenä tekijänä MINÄ - 'millainen minä olen' suhteessa johonkin toiseen ihmiseen, suhteessa johonkin asiaan? Toivottavasti parempi ainakin joltakin ominaisuudeltani!
 
"Oppikurssimme tavoitteena on huomata, että tuomitseminen sanan varsinaisessa merkityksessä on mahdotonta. Se ei ole mielipide vaan tosiasia. Pystyäksesi tuomitsemaan mitään oikein sinun tulisi olla täysin tietoinen käsittämättömän monista seikoista; entisistä, nykyisistä ja tulevista. Sinun pitäisi tietää etukäteen tuomioittesi kaikki vaikutukset kaikkiin ja kaikkeen, mikä jollakin tavalla niihin liittyy. Sinun tulisi olla varma siitä, että havaintosi eivät ole vääristyneet millään tavalla, jotta tuomiosi olisi täysin oikeudenmukainen jokaiselle, jota se koskee sekä tällä hetkellä että tulevaisuudessa. Kuka tällaiseen voisi pystyä? Voisitko itse väittää pystyväsi siihen muuten kuin suuruudenhulluissa kuvitelmissa?"


Oma lannistuminen ja toisten lannistaminen on seurausta siitä, että ensin itse arvioidaan/arvostellaan/tuomitaan joku tilanne tai asia mahdottomaksi tai ainakin tosi vaikeaksi toteuttaa ja toteutua. Sitten joku - sinä tai joku muu - loogisesti tuntee pettymystä ja turhautumista. Unelmat murenevat, toivo hiipuu. Ei viitsi yrittääkään enää. Mutta ego on onnellinen! Egon perimmäinen tarkoitus on pitää sinut onnettomana. Kannattaako sen tuomiota siis kuunnella? Jälleen kerran - Ihmeillä ei ole vaikeusasteita. Jumalalle MIKÄÄN ei ole mahdotonta 💙

"Hän todellakin tietää kaikki tosiseikat, sekä entiset, nykyiset että tulevat. Hän tietää tuomionsa vaikutukset jokaiseen ja kaikkeen, mikä jollakin tavalla liittyy asiaan. Ja Hän on täysin oikeudenmukainen jokaista kohtaan, sillä Hänen havaintonsa eivät ole vääristyneitä. Luovu sen vuoksi tuomitsemisesta - äläkä tee sitä pahoitellen, vaan helpotuksesta huokaisten."

Jumalan 'tuomio' on aina seuraava: Jumalan Poika on syytön, eikä syntiä ole olemassa. Luokittelen tähän samaan myös karman, koska se liittyy menneisiin tekoihin. Joka uskoo karmaan, se hällä on. Piste. Koska Jumala on Rakkaus, Hän ei näe, ole, anna ja jaa muuta tuomiota kuin Rakkautta. Ihmeiden Oppikurssin mukaan on siis vain erehdyksiä, ei syntiä. Erehdykset voidaan helposti muuttaa tekemättömiksi anteeksiannon ja oikaisun avulla, eikä niiden anteeksianto ole yhtään vaikeaa (sinun ei edes tarvitse tehdä sitä itse - kunhan pyydät vain Pyhän Hengen apua anteeksiantamiseen). Siinäpä se - Jumalan kaikkivoipa armollisuus tiivistettynä muutamaan lauseeseen! No mikä siinä sitten on niin vaikeaa ymmärtää? Se on aina vain se ego, joka selittää, että kaikki on niin vaikeaa ja hirveää ja tuomittavaa. Mutta kyllä sen ääni hiljenee ja loppuu, kun et enää kuuntele egoasi niin autuaan tietämättömänä paremmasta vaihtoehdosta. Tiedän kokemuksesta. Siksi minä näitä juttujani kirjoittelen tässä.


"Arvostelu perustuu aina menneisyyteen, sillä juuri mennyt kokemus on se, jonka perusteella arvostelet. Ilman menneisyyttä arvostelu on mahdotonta, sillä ilman sitä et ymmärrä mitään. Et edes yrittäisi arvostella, koska sinulle olisi täysin selvää, että et ymmärrä minkään merkitystä. Sitä sinä pelkäät, koska uskot, että ilman egoa kaikki olisi kaaosta. Vakuutan sinulle, että ilman egoa kaikki olisi rakkautta." Teksti s. 352

Muista, että puhdas nythetki ei kaipaa menneisyytesi rajoittavia kokemuksia. Ole lapsen kaltainen - myönnä, että et tiedä mitään ja kysy Pyhältä Hengeltä: "Mitä tämä tarkoittaa? Minua saa auttaa." Muista, että egosi on se, joka väittää tietävänsä kaiken, mutta ei tosiaan tiedä yhtään mitään! Jos et ole sataprosenttisen varma, olet epävarma. Eli olet kysynyt vastausta egoltasi, joka ei tiedä mitään, mutta vakuuttelee sinulle kaikkea muuta. Toistaa toistamasta päästyään vanhaa levyään, kunnes laitat tuomiopelin poikki.

"Minä en tiedä mitä mikään merkitsee - tämä mukaan lukien. Joten en tiedä, miten siihen pitäisi suhtautua. Enkä halua käyttää omia entisiä oppejani valona, joka johdattaa minua nyt." Teksti s. 336

Meidän lämpöpumppu on alkanut reistailemaan sillä tavalla, että viime aikoina pari kertaa hanasta on tullut vain haaleaa vettä. Ei kovin kivaa suihkussa. Kymmenen vuotta sitten ostimme talomme ja jo silloin kiinteistönvälittäjä sanoi, että jotain kallista kaukolämmitykseen liittyvää osaa ei ole vaihdettu ja se on monen tuhannen euron remontti. Menneisyys siis kummittelee mielessäni 'kallista, vaikeaa, voi voi'. Tänä aamuna yksi huoltomies kävi pannuhuoneessa tekemässä tilannearvion, toisen firman mies on tulossa piakkoin. Pitäähän sitä maailmassa kilpailuttaa yrityksiä (laitan tämän mieheni syyksi ja ansioksi). Minulla ei ole aavistustakaan, mistä repäisemme sen nelisentuhatta euroa, jonka remontti ilmeisesti maksaa. Mutta en jaksa vaivata sillä pientä päätäni, vaan luovutan ongelmani Pyhälle Hengelle. Hän tietää. Kun huoli rahasta iskee, käyn mielessäni keskustelua:

"Haluaako Jumala, että meille ei tule lämmintä vettä? Haluaako Jumala, että minä kärsin puutteesta? Jättäisikö Jumala auttamatta minua tässä tilanteessa, jonka minä arvioin 'kalliiksi remontiksi'? Haluaisiko Jumala, että remonttifirma ei saa reilua palkkiota työstään?" Ja niin edelleen. Kerron ehkä sitten myöhemmin, mikä ihme tähän tilanteeseen saatiin! Onnellinen lopputulos on varma, kun pyydän Apua. Voin huokaista helpotuksesta. Nyt juuri soi ovikello ja ihmemies saapui auttamaan meitä 😇 Mukavanoloinen kaveri olikin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun osallistut kommentointiin - avoimella ja elämäniloisella mielellä <3