maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pelkoaakkoset: E - ei saa


Jumala ei kiellä, eikä käske. Mitään. Koska Hän tietää, että me olemme täydellisiä juuri sellaisina kuin olemme. Hän ohjaa ja neuvoo siinä suhteessa, kuin olemme halukkaita kuulemaan Hänen Äänensä.

Tässä yhteydessä nousee heti mieleeni "Jumalan kymmenen käskyä", joista seitsemän alkaa sanalla "Älä", mutta henkilökohtaisesti minun mielestäni ne on kirjoitettu melko inhimilliseen, käskyttävään ja jopa negatiiviseen muotoon.

Se, mitä Jumala antaa ja luo on aina täydellistä ja herättää vastakaikuna rakkautta - ei puolustautumista ja alistumista. Mielestäni käskyt voisivat olla paljon kauniimminkin muotoiltuja, mutta tarvitsevatko ihmiset sitten käskyttämistä? Tehoaako käsky paremmin kuin kaunis pyyntö?

Tuntuu hirveältä kommentoida kristinuskon perusjalkaa, kymmentä käskyä vähäisessäkään määrin, mutta minkäs teet. Egolla se hepuli vain on päällä taas. Miten kymmenen käskyä on onnistunut pitämään maailman järjestystä ja rauhaa yllä? Uutisten mukaan ainakin paljon vielä varastellaan, soditaan ja tapetaan, tehdään töitä sunnuntaisin (jossakin päin maailmaa lauantaisin, riippuen siitä, miten lepopäivä on määritelty), ollaan epäkunnioittavia vanhempia ja lapsia kohtaan. Naapurin vaimoakin saatetaan himoita. Raha on maailmaa pyörittävä epäjumala. Että kovin "täydelliseltä" ei vaikuta. Mutta sehän ei ole Jumalan vika eikä mielipaha, sillä me olemme unessa, jossa kaikki hulluus on mahdollista, eikä mikään täällä maailmassa ole todellista, paitsi Rakkaus sisimmässämme.

Ihminen tekee ja Jumala luo. Tehty kuuluu aikaan ja tilaan - maailmaan - aika-tilauskomukseemme ja se muuttuu ja katoaa ajan saatossa. Luotu on ikuista, pysyvää ja muuttumatonta.

Epätodellisen ja todellisen eron voi tarkistaa kysymällä itseltään: "Onko tämä ikuista?". Jos ei ole, se ei ole todellista. Mitä ikuista löydät itsestäsi ja elämästäsi tämän kysymyksen avulla? Et ainakaan mitään, mikä liittyy kehoosi tai esimerkiksi työhösi tai omaisuuteesi. Onko tietty käsky tai kielto ikuisesti voimassaoleva ja muuttumaton?

Margariini! Se pukkaa mieleeni esimerkiksi koko ajan 😁 Ja seuraava kohta Ihmeiden Oppikurssista Tekstistä sivulta 756 koskien käsitteitä:

"Käsitteet ovat opittuja. Ne eivät ole luonnostaan lankeavia. Jos et olisi niitä oppinut, niitä ei olisi olemassa. Niitä ei ole sinulle annettu, joten niiden täytyy olla tekemällä tehtyjä. Voisiko käsite olla mikään muu kuin ajatus, jolle sen tekijä antaa oman merkityksensä? Käsitteet pitävät maailmaa pystyssä. Mutta niitä ei voida käyttää osoittamaan, että maailma on todellinen.
Pyhän Hengen on autettava sinua näkemään, että sinun on tehtävä tällainen itseä koskeva käsitys tekemättömäksi, jos tahdot, että sinulla olisi minkäänlaista mielenrauhaa."

Eli margariini - sitähän syötiin voita terveellisempänä vaihtoehtona vuosikymmeniä. Kunnes siitä tuli epäterveellistä. Kunnes siitä on väännetty "vielä terveellisempiä" vaihtoehtoja. Kumpaa sitä sitten saisi syödä - tai ei saa syödä, jos aikoo elää niin sanotusti terveellisesti?

Minun mielestäni ihan sama! Mottoni on:


Syyllisyys on pahinta myrkkyä, koska se vaikuttaa mieleen (ja sitä kautta kehoon, joka vain automaattisesti toteuttaa mielen käskyjä). Kaikki elämässä havaittu saa alkunsa MIELESSÄ OLEVASTA AJATUKSESTA. Blogin "ei saa"- aiheeseen palaten: Eivätkö juuri kiellot ja käskyt saa aikaan syyllisyyttä? Ei saa tehdä sitä eikä tätä, vaikka mieli tekisi. Jatkuvaa nautinnoista kieltäytymistä ja kiusausten vastustamista. Palkinnon odottamista suorittamisesta. Koko ajan ulkopuolelta tulee lisää ohjeita, määräyksiä, kieltoja, varoituksia ja lakeja, vaikka kuinka yrität vasta opetella noudattamaan niitä aikaisemmin annettuja. Huh huh, loputonta suota.

Kannattaisiko jo lopettaa? Ja alkaa olla onnellinen!

Kun olet onnellinen, ainoa toiveesi ja tarpeesi on olla sitä koko ajan. Olla mielen rauhassa, ei ulkopuolisista tekijöistä riippuvassa valheellisessa myrskynsilmässä. Kun sinussa on Rakkaus, sinulla ei ole muita tarpeita. Silloin toimit luonnollisesti siten, kuin on sinulle ja kaikille muillekin parhaaksi. Silloin pelon/egon syyllistävät käskyt ja määräykset eivät ohjaa päivääsi. En tarkoita sitä, että automaattisesti käytöstapasi muuttuisivat johonkin "parempaan" suuntaan - Sinähän olet jo täydellinen! Ajatuksesi itsestäsi muuttuvat ja se on tärkeintä. Sitä myötä sitten havaintosi ja käytöksesikin saattaa muuttua, mutta ne ovat seurauksia, eivät syy.
  • Ilman syyllisyyttä egolla ei ole elämää.
  • Pystyt pitämään menneisyydestä kiinni ainoastaan syyllisyyden avulla.
  • Syyllisyys on keino pitää menneisyys ja tulevaisuus [ajan maailma] jatkuvasti mielessäsi varmistamassa egon jatkuvuus - egosi ei halua ikinä sinun olevan puhtaassa nythetkessä, jossa on ainoa mahdollisuus olla onnellinen. 

Tupakka on ihan hirveää myrkkyä maailman mielestä. Viinasta ja huumeista puhumattakaan. Sokeri. Liha. Lisäaineet. Kosmetiikka. Tuhat muuta ja saman verran päälle. Kun nyt kuitenkin tupakoin, niin teen sen ilman syyllisyyttä. Käyn nykyään Jeesuksen kanssa "Pyhillä Henkosilla". En suosittele tupakointia, mutta jos nyt jotakin tällaista "tuomittavaa" näytät harrastavan, niin tee se ainakin ilman jatkuvaa itsesi syyllistämistä. Laita se karkki tai munkki suuhun ilolla ja nauti. Sitä vartenhan se on tehty! Pyydä Apua, jos tunnet huonoa omaatuntoa, pyydä nähdä asia toisin - Ihmeillä ei ole vaikeusasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun osallistut kommentointiin - avoimella ja elämäniloisella mielellä <3